Kmínka
Suroviny: 5-10 menších brambor
1 vejce
1 lžička oleje
mouka
kmín,sůl
Postup: Do studené vody dáme brambory,ty uvaříme, osolíme a pokmínujeme,poté přidáme jíšku a nakonec rošlehané vejce.Podle chuti můžete přidat i česnek a posypat petrželkou.
Komentáře
Přehled komentářů
Vařím úplně jinak.Do hrnce drobet oleje,rozpálit,přidat kmín dle chuti,opražit.Pak přidat hladkou mouku,udělat růžovou jíšku,zalít vodou,přidat bujón dle chuti-jedno zda kuřecí,či hovězí (osobně používám práškový kuřecí bujón) a nechat asi 2O min.provařit.Pak přecedit(komu nevadí v polévce zrnka kmínu,cedit nemusí)Rozklepneme vejce,bílek a žloutek zvlášť.Do bílku přidáme trošek polévky a rozmícháme.Provedeme několikrát,aby bílek nedělal v polévce velké cucky,ale hezky drobně nám v ní "lístkoval".Poté bílek rozmícháme v polévce necháme asi pět minut provařit.Pokud máme můžeme přidat pažitku,lépe zelenou petrželku.Žloutek z vejce nám zbyde na jiný pokrm.
Kmínová polévka
(Tomáš, 8. 2. 2012 14:21)